CHOOSE YOUR LANGUAGE
follow us
1959 - 1969
1970 - 1979
1980 - 1984
1985 - 1999
2000 - 2010
2011 - 2020
 • 1959

  Inrättande av svetsutrustningsanläggningen

  Inrättande t.ex. Under dessa år utvecklade anläggningen aktivt nya tekniska anläggningar, vilket ger produktion av inte bara enskilda maskiner som utvecklats av institutet tillsammans med Design and Technology Office, men också i små mängder av vissa modeller. En sådan modell var en kompakt STSh transformator - 250 utformad för renovering.

 • 1963

  Vänskap Gasledningen

  Under de första åren 1963 producerade och levererade anläggningen speciella A850- och A943-maskiner för svetsning av rör med stor diameter som används i Buchara – Ural och i Druzhba-rörledningarna (Friendship) till kelyabinskrörsvalsanläggningen.

 • 1964

  Internationella utställningar

  Anläggningen slog sig ihop med Volgogradsky traktor fabriken och började leverera A899 för svetsning traktor ram skenor. Under dessa år presenterades svetsare som producerades av pilotanläggningen på internationella utställningar och mässor i Bryssel, New York, Marseille, Leipzig och på utställningen av resultaten av Sovjetunionens nationella ekonomi.

 • 1969

  För första gången någonsin...

  Den 16 oktober 1969 utförde besättningen på rymdfarkosten Souyz-6 bestående av piloterna V. Kubasov och G. Shonin svetsning i omloppsbana för första gången i världens historia. Tre metoder testades: med hjälp av en elektronstråle, en låg plasmatryckbåge och en smältelektrod med hjälp av en unik Vulcan-maskin som tillverkas i PATON-svetsutrustningsanläggningen. Kvaliteten på svetten var likadan som den på jorden.

 • 1970-
  1972

  Utbyggnad av den nya produktionsanläggningen

  Under åren 1970 - 1972 pågick arbetet med utbyggnaden av den nya produktionsanläggningen för att säkerställa en betydande expansion av utbudet av tillverkad svetsutrustning. År 1972 började anläggningen produktion av särskilda jordbruksmaskiner.

 • 1973

  Började varvsföretag

  I 1973, växten började för att jordbruksprodukter en specialmultifunctional rectifier VMG 5000 som ämnas för shipbuilding företag. Under denna tid började processen för produktion av elektrospeedwaysvetsning (ESW) och mikroplasmasvetsmaskiner. Sådana maskiner har inte tidigare tillverkats av några anläggningar i Sovjetunionen.

 • 1975

  Kvalitetsmärke

  I 1975 producerade fabriken specialutrustning som kallas ARAKS för Franco-Sovjetiskt samarbete. Experimentera nära jordens yta mellan den franska ön Kerguelena och sogra byn i norra delen av Sovjetunionen med eridan raket. Tre produkter från anläggningen, såsom VMG5000 likriktare, A1114M semi-svetsmaskin och STSh transformator - 250 har fått kvalitetsmärket, som är certifierad som högsta kvalitet standard i Sovjetunionen.

 • 1975 - 1980

  Mer än 50 uppsättningar svetsutrustning

  Anläggningen fick snabbt världsberömmelse tack vare sin tekniska kapacitet och genom bra och solid utrustning. Mellan 1975 och 1980 levererade fabriken mer än 50 uppsättningar svetsutrustning till Japan, Sverige, Tyskland och USA. Tillverkare av fordon som VAZ, ZIŁ och KAMAZ, å andra sidan, har blivit våra stamkunder.

 • 1976-
  1978

  Ził Fabriken

  I åren 1976 till 1978 producerade växten framgångsrikt teknologiska fodra U851 och U901 och UD133. Den första användes för svetsning av ramen i ZIL-fabriken, den andra var avsedd för installation och svetsning av flerskiktsrörskontakter med stor diameter vid rörproduktionsanläggningen i Charcyzk. UD133-satsen är avsedd för svetsning av noderna i T-150-serientraktorn vid tractortillverkningsanläggningen i Kharkov.

 • 1979

  Ombord på Salut - 6

  År 1979 producerade anläggningen en unik uppsättning "Insparitel" för termisk metall avdunstning och tunnfilm beläggningar av flera prover av strukturella material ombord på Salut rymdkomplex - 6 i förhållanden med nollgravitation och yttre vakuum. Detta viktiga experiment bekräftade återigen fördelarna med det vetenskapliga och produktionsteam av Institutet för elektrisk svetsning dem. E.O. Paton samlar forskare, designers och ett produktionsteam.

 • 1979

  Konstruktion av den första stationära sovjetiska oljeriggen

  Kaspmorneftegasprom Association lämnade in en ansökan till Institutet för elektrisk svetsning. E.O Patona för tekniskt bistånd i byggandet av en stationär sovjetisk oljerigg. Mark-nycker var att utvinna olja och naturgas från ett djup av 100m pm utanför kaspiska kusten.

 • 1980 - 1990

  Vyksa järnbruk

  Utbudet expanderade mycket snabbt. År 1980 tog ett integrerat team av svetsutrustning och mekanisering av svetsarbeten kontroll över processen att producera flerskiktade rör och levererade dem till Vyks järnbruk.

  A550 electrospeedway svetsaren får en annan kvalitetsmärke, som är certifierad som högsta kvalitet standard i Sovjetunionen. USH118 electrospeedway svetsaren får en guldmedalj på landskampmässan i Leipzig. Ett team av specialister från Institutet för elektrisk svetsning im. E. O. Paton och tekniska kontoret och designkontoret under ledning av direktören för G.B Asoyants Plant fick Ussr State Prize i vetenskap och teknik för genomförandet av högpresterande smältkraftkällor i industriell utrustning plasmabåge.

  Svetsmaskiner levereras framgångsrikt till olika företag, inklusive Zdanov Tyazhmash, en trådfabrik i Charcyzk, volgograd kärnkraftverk, ventil tillverkningsanläggning i Kuybishevskiy. Svetsutrustning, reservdelar, tillbehör, högkvalitativa kit som uppfyller internationella standarder har exporterats till Österrike, Ungern och Kanada.

 • 1982

  Ön i havet på ett djup av 113m u.h.

  Ön i havet på ett djup av 113m u.h. I september 1982 etablerades en stationär plattform på en rekordnivå på 113 meter, som borrade tolv brunnar och mindes på sjöfartsområdet under namnet "28 april i Kaspiska havet".

  Tio tusen ton höghållfast metall har använts för att skapa komplexa stålvävning supplanting installationer, bestående av sann utsökthet och noggrannhet med hjälp av forskare vid Institutet för elektrisk svetsning . E.O. Paton. Stödkuddarna själva vägde 2500 ton, som på begäran av designers "Gipromorneftegaz" placerades på en yta på nästan fyra tusen kvadratmeter. Den nya platsen har öppnats i det växande Kaspiska havet fullt av olje- och gasresurser. I artikeln "Ön av havet", September 1982, tidningen "Tower" Azerbajdzjan.

 • 1984

  Utveckling av vetenskap och teknik inom svetsmetallurgi

  Den 3 januari 1984 bidrog han till stora framgångar inom utvecklingen av vetenskap och teknik inom svetsning av metallurgi. Vetenskaplig - Tekniskt komplex vid Institutet för elektrisk svetsning im. E.O Paton, som har en pilotanläggning i sin struktur, tilldelas order av oktoberrevolutionen. Detta är den näst viktigaste sovjetiska medaljen för stora landvinningar i utvecklingen av vetenskap och teknik, inom svetsning och speciell metallurgi.

 • 1984

  För första gången i världen...

  I juli 1984, vid salut-7 rymdstationen, kosmonauterna Svetlana Sawicka och Vladimir Janibekov framgångsrikt utförs för första gången i världen i 3 timmar och 35 minuter, skärning, svetsning, lödning och sprutning metallplattor, med med hjälp av en bärbar svetsanordning med en stråle av elektroner som produceras av Svetsutrustning institutionen vid Institutet för elektrisk svetsning dem. E. O. Paton.

 • 1985

  Ett sektorsövergripande vetenskapligt och tekniskt komplex håller på att inrättas

  År 1985 inrättades ett sektorsövergripande vetenskapligt och tekniskt komplex (MNTK) och avdelningen för svetsutrustning ingår i dess struktur.

 • 1990-
  2000

  De svåraste tiderna i historien för svetsutrustningsanläggningen.

  De svåraste tiderna i historien för svetsutrustningsanläggningen. Dessa var de svåraste åren i växtens historia. Sovjetunionens sammanbrott hade en betydande inverkan på industrin i alla unionens republiker, inklusive Ukraina. Efterfrågan på unika svetssatser har minskat dramatiskt. Anläggningen var tvungen att minska produktionen. Vi var tvungna att ge upp en stor gren av anläggningen. All utrustning transporterades till huvudanläggningen. Företaget fortsatte att producera nya modeller av Institutet för elektrisk svetsning av tekniska och designkontor endast för kunder från OSS-länder.

  I slutet av 1990-talet observerades en återhämtning inom industri- och byggproduktionen. Intresset för elkällor som utformats för olika svetsmetoder har ökat kraftigt. Beslutet fattades om att förbättra produktionen av transformatorer, likriktare och halvsvetsmaskiner, eftersom de hade störst efterfrågan. Anläggningen har självständigt designat och utvecklat produktion av små serier av 250A, 315A och 400A STSh transformatorer, 250A, 315A och 400A VD likriktare. Halvautomatiska svetsmaskiner med en effekt på 180A, 250A, 315A har uppgraderats. Många års erfarenhet av att bedriva verksamhet med anknytning till TSS-transformatorer med SRS-stabilisator har visat tillförlitlighet inom olika teknikområden.

 • 1998

  Motståndssvetsats

  K805-satsen för resistens-mot-svetsning har exporterats till Finland, medan N-126 magnetic pulse welding kit har exporterats till Mexiko

 • 2000-
  2010

  Förbättring av AC svetsning

  I början av detta årtionde avslutade institutet utvecklingen av stabilisatoren av den brinnande bågen av ultraljudet. Denna enhet förbättrade effektivt processen för AC-svetsning, vilket gjorde det möjligt att svetsa av aluminiumlegeringar av liten tjocklek. En transformator användes som en strömkälla.

  Svetsutrustning sossa-anläggningen satt i stsh-transformatorserien genom att utrusta dem med SGD-bågstabilisatoren. vid svetsning med låg ström av de viktigaste svetsarna av svetsade rör och kritiska metallkonstruktioner. Svetsning semi-automations har uppgraderats avsevärt. Deras produktion har utvecklats i två modeller: en kraftkälla integrerad tillsammans med fodermekanismens kaross eller en fristående likriktare och en utfodringsmekanism.

 • 2006

  Design och utveckling av produktion av växelriktarutrustning

  En viktig punkt i detta skede var införandet av växelriktaren som en källa till el till den globala marknaden. De var huvudsakligen utformade för manuell bågsvetsning. Genom att öppna upp för de nya kraven på den globala marknaden har företagets team fokuserat sina insatser i utformningen och utvecklingen av växelriktarutrustningsproduktionen.

 • 2008

  Tre modeller av växelriktare

  År 2008, Institutionen för svetsutrustning vid Institutet för elektrisk svetsning im. E. O. Patona startade produktionen av en liten serie inverterade enheter bestående av tre modeller med effekt: 120A, 160A och 200A avsedda för bågsvetsning.

 • 2011 - 2014

  Återupptagandet av samarbetet

  Återupptagandet av samarbetet Paton Svetsutrustning avdelning tillsammans med Experimental Office av det tekniska projektet för Institutet för elektrisk svetsning dem. E.O. Paton vid National Academy of Sciences of Ukraine återupptog samarbetet med ett företag som tillhör strukturen i Azerbajdzjans oljebolag (SOCAR).
  Numera finns det en verklig chans till närmare samarbete mellan Ukraina och Azerbajdzjan inom svetsteknik. Genom att kombinera ingenjörs- och industristyrkor kommer våra länder att uppnå höga resultat i forskning och utveckling av Kaspiska olje- och gasresurser.

 • 2013

  Speciella anordningar för bågsvetsning och elektrospeedwaysmältning

  Före 2013 producerade anläggningen utrustning för bågsvetsning och elektrospeedway smältning på specialorder. År 2013 ökade produktionen av klassisk och olika elkällor ökade. Antalet växelriktare som produceras för bågsvetsning har ökat avsevärt. Vitalisering av produktionen, tack vare individuella order för högpresterande strömkällor som används vid elektrospeedwaysvetsning och smältning. Enheterna hade 3000A, 6000A och 10000A. Återupptagande av produktionen av tre typer av svetstraktorer som doppar svetsbågen i kärnelektroden (pulver) vid en maximal ström på upp till 1000A. Därför konstruerade, utvecklade och producerade anläggningen en kraftkälla för en VDU transformator med en ström på 630A till 1200A.

  Metallbygganläggningar och byggföretag har förnyat sina projekt i hela landet där de använde bågsvetsning. Därför utvecklade anläggningen 2013 produktionen av multifunktionella likriktare med en effekt på 630A och 1200A. Produktionen av växelriktarutrustning som används i verkstäder har ökat avsevärt.

 • 2014

  Unika kit för Turboatom Company i Kharkov

  År 2014 slutförde anläggningen produktionen av fyra unika turbinrotorsvetssatser vid PJSC "Turboatom" i Kharkov. Dessa kit har utvecklats av institutets design och tekniska kontor i nära samarbete med vår anläggning, som framgångsrikt genomfördes i PJSC "Turboatom". Institutionen för svetsutrustning vid Institutet för elektrisk svetsning im. E.O Paton fortsätter Patons traditioner genom att förstärka samarbetet med industrin. Hittills är vårt motto "Tillförlitlighet, kvalitet, traditioner" som hjälper oss att skapa trovärdighet i våra relationer med våra kunder.

  Prestandatester av den utrustning som hölls vid Paton Welding Equipment Plant deltog företrädare för JSC "Turboatom" och ordförande för National Academy of Sciences i Ukraina - Boris Paton. Enligt mottagningskommitténs tillämpning kan den presenterade enheten användas för svetsning med en båge täckt av smala hack i både ångturbiner och komponenter med en annan konfiguration.

 • 2015

  Genomföranden för burmavarven

  I början av maj 2015, Paton Svetsutrustning avdelningen tillsammans med Experimental Office of the Technological Project of the Institute of Electrical Welding dem. E.O. Paton vid National Academy of Sciences of Ukraine har ingått ett avtal med det statliga företaget Ukrspetsexport om utveckling och produktion av svetsutrustning i tropiska klimat med ökad effektivitet och tillförlitlighet. VS-650SR svetslikriktare med BP 608 matare och VDI-200 PRO inverterare har testats och skickas för användning vid ett av varven i Sydostasien (Myanmar Republic). Denna erfarenhet var en utmaning, men det var med tillfredsställelse som Paton Welding Equipment Plant uppvisar mycket hög nationell produktionskapacitet, men genom att förbättra tillförlitligheten i utrustningen fanns det en möjlighet marknadsutbyggnad av produkter för olika klimatzoner.

 • 2016

  Elektrospeedwaysvetsning av metall upp till 200 mm.

  I januari 2016 Paton Svetsutrustning avdelning tillsammans med Experimental Office av det tekniska projektet för Institutet för elektrisk svetsning dem. E.O. Paton har tecknat avtal med verkstadsavdelningen för utveckling och produktion av specialiserad elektrospeedwaymetallsvetsutrustning upp till 450 mm. erfarenheten utfördes av en innovativ order som syftar till att modernisera specialiserad utrustning för elektrospeedwaysvetsning av metall upp till 200 mm.

  Experter har utvecklat och utfört många tester av svetsutrustning: ASH115 svetsare har kompletterats med en Likriktare VDU-1202P.

  ASH115-svetsanordningen med egen strömkälla är utformad för att göra anslutningar genom vertikal, lutande och böjd elektroslagsvetsning (med krökningsradie R > 4000 mm och vertikal vinkel ± 25 °), konstruktionsfogar med bildandet av påtvingade ensidiga svettningar. Två universella 1202P VDU båglikriktare används som en strömkälla för ASH115 svetsanordning.

  ASH115 svetsanordning med egen kraftkälla är komplett i VDU - 1202p likriktare, som framgångsrikt kan användas för tankar och stålprodukter.

 • 2016

  Elektrospeedwaysvetsning av metall upp till 450 mm tjock.

  År 2016, Paton Svetsutrustning institutionen tillsammans med Experimental Office of the Technological Project of the Institute of Electrical Welding dem. E.O. Paton vid National Academy of Sciences of Ukraine har tecknat ett avtal med Tekniska institutionen om utveckling och produktion av specialiserad svetsutrustning för elektrospeedway metallsvetsutrustning upp till 450 mm tjock.

  Under projektet utvecklade och testade experter på Paton Svetsutrustningsanläggningen och Project Experimental and Technology Office ett antal specialiserade svetsutrustningsom: Svetsutrustning A-535 fyllas med tshs 100-3 transformator.

  Den universella A-535-rälssvetsmaskinen är konstruerad för elektrospeedwaysvetsning i en stålövergång mellan 50 mm och 450 mm. hörnet och te. Svetsning utförs samtidigt med en, två eller tre elektroder med dubbelsidig bildning av påtvingad svets.

  A-535 universal svetstraktor är komplett med TSHS 1000-3 svetstransformator som en kraftkälla. Det kan framgångsrikt användas för svetstankar och stålprodukter. Detta projekt initierades av återupptagandet av Paton Welding Equipment Plant producerar specialiserade elektrospeedway svetsutrustning för vilken det finns hög efterfrågan i de största industriföretagen.

 • Närvaro och framtid

  Närvaro och framtid

  Vi har många års erfarenhet av produktion av unika kit och kraftkällor som används i olika svetsmetoder baserat på optimismen hos vår personal med ett framtidsperspektiv, där det inte finns någon industriell produktion beige svetsning nödvändighet. Paton maskiner kommer alltid att uppskattas av kunder inte bara i Ukraina, men över hela världen. I allmänhet anser vi att våra tekniska färdigheter är oöverträffade.