CHOOSE YOUR LANGUAGE
follow us

Svetsmaskiner för nybörjare – amatörer

Att välja rätt svetsare visar sig ofta svårt, särskilt för oerfarna människor. Enheten ska vara lätt att använda, robust och samtidigt bekväm att använda och anpassade till dina individuella behov. Hur hittar man dem? I vår butik finns det många modeller som lämpar sig för nybörjare svetsare, som är värda att bekanta sig med.

Vad kännetecknas en bra svetsmaskin för nybörjare?

En bra nybörjare svetsmaskin är lätt och kompakt, vilket innebär att du kan flytta den fritt från plats till plats. Även om svetsaren utan större erfarenhet inte behöver investera i vägar och professionell utrustning, är det värt att hitta en hållbar modell som tillförlitligt kommer att fungera under lång tid. Det är också viktigt att svetsenheten är enkel att använda. Att ändra driftsparametrarna kan inte ta mycket tid, så uppmärksamhet måste ägnas b.la. om kontrollpanelen är tillräckligt läsbar. Du bör också tänka på vad ska du använda svetsmaskinen till. Oavsett vilken svetsmetod som valts, bör alla hitta rätt modell för sig själva i vår butik, så att du snabbt kan ställa in parametrar. Det finns inget mer nedslående att arbeta med en enhet, vars konfiguration tar lång tid.

MMA Svetsmaskiner MINI och ECO-serien

Amatörer som planerar att köpa en MMA-baserad svetsanordning bör vara uppmärksamma på MINI- och ECO-seriens modeller. Dessa rekommenderas utrustning för användning inte bara hemma, men också i en liten verkstad. De drivs av ett 230 V-nätverk, de kan också anslutas till en generator och strömförsörjning. Dessutom åtföljs varje svetsmaskin av en fast transportskyddväska.

Svetsmaskiner MMA – för amatörer och nybörjare

MINI-serien, Paton VDI MINI-serien, rekommenderas för användare som behöver en liten enhet med MMA-baserade svetsfunktioner. Dessa är Hot Start, Arc Force och Anti-Stick. De är svetsmaskiner som gör att du kan göra en hel del arbete i hushållet. De är väl skyddade mot överspänningar, och kretsar med elektroniska element impregneras med två lager lack. Detta resulterar i mindre sårbarhet för fel.

ECO-serien enheter är ett bra val för människor som bryr sig om miljön eftersom de kännetecknas av låg energiförbrukning. Modeller som paton VDI 160 ECO DC och Paton VDI 200 ECO DC är lämpliga för semiindustriellt och fältarbete. De är små och lätta och har en smidig justering av svetsström.

MIG/MAG Svetsmaskiner – STANDARD-serien

Om du letar efter en MIG / MAG svetsenhet, hittar du också något för dig själv i vår butik. Vi erbjuder modeller från STANDARD-serien, som är utformade inte bara för hemmabruk, men också för semi-industriella arbete. Deras pålitliga drift garanteras av skyddsmodulen mot överspänningar och spänningsfall. Svetshalvautomatiska maskiner är lämpliga för svetsning av stål, aluminium och legeringar.

Svetsmaskiner MIG MAG – för amatörer och nybörjare

Bland standardserieupplåtare kan du hitta de som drivs av 230V-nätverk (bl.a. Paton PSI 160 STANDARD och Paton PSI 200 STANDARD) och 3×400 V trefasnät (Paton PSI 250 STANDARD 400V). Varje utrustning kan användas för MIG/MAG-, MMA och TIG-svetsning, inklusive pulserande ström. Oavsett vilket läge som valts är justeringsfunktionerna för svetsparametrar breda, vilket gör det enkelt att anpassa hur enheten fungerar efter dina behov. Svetsare kan drivas av en förlängningssladd samt en generator.

Halvautomatiska svetsmaskiner i STANDARD-serier säkerställer en effektiv och bekväm drift och är utrustade med modern teknik. Risken för fel reduceras till ett minimum, eftersom ett särskilt elektroniskt termiskt skyddssystem installeras på värmekomponenterna i källan.

TIG Svetsmaskiner – STANDARD-serien

Svetsare utan större erfarenhet som behöver TIG-utrustning, erbjuder vi modeller från STANDARD-serien. De är lämpliga för svetsning av aluminium och rostfritt stål. Viktigt, dessa enheter kan också användas för MMA och MIG / MAG (även pulserande ström) läge. De har en modul för kontaktlös tändning av HF elbåge.

TIG Svetsmaskiner – för amatörer och nybörjare

I STANDARD-serien kan du hitta sådana svetsmaskiner som Paton ADI 200 STANDARD. Denna modell har kompakta och solid design, så det fungerar för fält, verkstad och hushållsdrift. All utrustning är utrustad med en skyddsmodul mot felaktig spänning, dvs spänningsfall och överspänningar. De är väl skyddade mot överhettning tack vare ett särskilt termiskt skyddssystem, dessutom ger de möjlighet till omfattande reglering av svetsström.

STANDARDSERIEN TIG Svetsmaskiner kännetecknas av sin robusta design och felbeständighet. Överhettningsskydd tillhandahålls av en inbyggd fläkt som körs i högre hastighet när enheten värms upp. När den inte används minskar kylintensiteten för att minska det buller som genereras, liksom mängden damm som cirkulerar inuti höljet.

Varje svetsare, inklusive den utan erfarenhet, kommer att hitta en lämplig modell för sig själv bland Paton enheter. Var och en av svetsmaskinerna är hållbara, lätta att använda och anpassade för tuffa miljöer, inklusive rum med ökad luftfuktighet eller högt damm.